Het kan soms lastig zijn om voldoende opbergruimte te creëren in huis. Zelfs wanneer je een groot huis hebt kun je er nog tegenaan lopen dat je simpelweg niet weet waar je je spullen moet laten! Gelukkig zijn er tal van handige tips en trucs om ruimte te besparen en je huis netjes en opgeruimd te houden. We behandelen ze in deze blog, dus lees zeker door.

Wanneer je moeite hebt om al je spullen op te bergen is het belangrijk om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Vaak komt dit probleem voor bij kleinere huizen, maar ook wanneer je een groter huis hebt kun je ruimte besparen door slim te organiseren.

Stappenplan

Wanneer je de volgende stappen volgt ben je goed op weg om in je huis op een efficiënte manier ruimte te besparen

Goede organisatie

Ten eerste is het belangrijk om de ruimte zo goed mogelijk te organiseren. Koop kasten en opbergmanden die je kunt gebruiken om dingen in op te bergen. Zo hou je alles netjes en overzichtelijk opgeruimd en heb je meer ruimte. Probeer ook de items die je gebruikt het meest dichtbij te plaatsen, zodat je er makkelijk bij kunt.

Slimme meubels

Ten tweede is het belangrijk om je meubels slim te kiezen. Kies meubels die dubbel dienst doen, zoals een bank die ook dient als opbergruimte. Je kunt ook kiezen voor verrijdbare meubels, zoals een kruk die je kunt verplaatsen als je meer ruimte nodig hebt. Of bijvoorbeeld een bed met opbergruimte eronder.

Gebruik verticale ruimte

Ten derde kun je de muren in je huis gebruiken om ruimte te besparen. Hang planken op om spullen op te bergen. Je kunt ook kasten aan de muur bevestigen, zodat je meer ruimte krijgt in je kamers. Koop hoge kasten of opbergrekken om spullen in op te bergen. Zo kun je meer spullen op dezelfde ruimte opslaan.

Kringloop

Ten slotte is het belangrijk om af en toe een opruimdag te houden. Gooi alles wat je niet meer wilt houden weg, of breng het naar de kringloop. Tip: twijfel je of je iets weg moet doen of niet? Stop het dan een maand weg. Heb je het gedurende die maand geen enkele keer nodig gehad of heb je er niet aan gedacht? Dan is dit meestal een goed teken dat het weg mag.

Kortom

Ruimte besparen in huis doe je door goed gebruik te maken van de ruimte die je hebt, slimme meubels te kiezen, de verticale ruimte in je huis te gebruiken én door af en toe een opruimdag te houden. Koop kasten en opbergmanden om spullen netjes en overzichtelijk op te bergen en kies meubels die dubbel dienst doen zoals een bank die ook als opbergruimte kan dienen.

Gebruik ook de muren in je huis om op te bergen, hang planken op en bevestig kasten aan de muur. Tenslotte is het belangrijk om af en toe een opruimdag te houden en spullen weg te doen die je niet meer nodig hebt. Twijfel je of je iets weg moet doen of niet? Stop het dan een maand weg en als je het gedurende die maand niet nodig hebt gehad, is het een goed teken dat het weg mag.