Tuinmeubels zijn vaak een grote investering, dus wil je er zo lang mogelijk mee kunnen doen. Zowel harde wind, regen en sneeuw kunnen echter schade aanrichten aan je tuinmeubels. Daarom is het belangrijk om ze veilig te houden bij slecht weer. In deze blog delen we enkele tips hoe jij je tuinmeubels veilig kunt houden bij slecht weer.

Je tuin is een heerlijke plek om te ontspannen en van de zon te genieten. Je draagt er dan ook graag zorg voor dat je tuinmeubels er top uitzien voor het lekkere weer. Maar, wanneer het weer slecht is dien je ook zorg te dragen voor je tuinmeubels. Een flinke storm kan namelijk voor schade zorgen aan je tuinmeubels, iets dat je natuurlijk zo veel mogelijk wilt voorkomen. Daarom is het belangrijk dat je je tuinmeubels goed beschermt tegen regen, wind en andere invloeden van het weer.

Onze tips

Regen, wind, sneeuw en andere weersomstandigheden kunnen je tuinmeubels beschadigen. Zonde natuurlijk! Om je tuinmeubels in topconditie te houden, is het daarom belangrijk om ze te beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden. We delen onze tips:

Opbergen

De eerste tip is om je tuinmeubels op te bergen wanneer het weer slecht wordt. Dit kan betekenen dat je ze tijdelijk opbergt in een schuur of garage, of dat je ze binnen zet. Dit is vooral belangrijk tijdens stormachtig weer of als er sneeuw of hagel voorspeld is.

Meubelhoezen

Als je niet de mogelijkheid hebt om je tuinmeubels op te bergen, is het slim om ze te beschermen met meubelhoezen. Er zijn speciale hoezen verkrijgbaar die gemaakt zijn van waterdicht materiaal en UV-bestendig zijn. Hierdoor zijn je tuinmeubels beschermd tegen regen, wind en zon. Zorg dat je je tuinmeubels goed schoonmaakt voordat je ze opbergt of afdekt. Als er vuil of stof op je meubels achterblijft, kan dit vlekken of zelfs schimmel veroorzaken.

Olie of lak

Als je houten tuinmeubels hebt, is het belangrijk om ze regelmatig te behandelen met olie of lak. Dit helpt om het hout te beschermen tegen vocht en schimmel. Zorg er wel voor dat het hout volledig droog is voordat je het behandelt.

Vastzetten

Als je tuinmeubels niet op te bergen zijn, kan je ze ook nog vastzetten met bijvoorbeeld spanbanden of zware objecten. Hierdoor blijven de meubels op hun plaats staan bij harde wind.

Samengevat

Tuinmeubels zijn een grote investering waar je zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Helaas kan slecht weer zoals regen, sneeuw en harde wind schade aanrichten aan je tuinmeubels. Om je tuinmeubels te beschermen tegen slecht weer zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt je tuinmeubels opbergen in een schuur of garage. Ook kun je meubelhoezen gebruiken gemaakt van waterdicht en UV-bestendig materiaal. Als je houten tuinmeubels hebt, is het belangrijk om ze regelmatig te behandelen met olie of lak. Ten slotte kun je je tuinmeubels vastzetten met spanbanden of zware objecten. Zo zorg je ervoor dat je tuinmeubels de elementen goed zullen weerstaan.